Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του domainefoivos.com και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο domainefoivos.com αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

47 undersea

Ροζέ ξηρός πειραματικός επιτραπέζιος οίνος. Εσοδεία 2017. Περιορισμένος αριθμός φιαλών.

Ένας περιορισμένος αριθμός φιαλών του κρασιού «47» παλαίωσαν βυθισμένες μέσα στη θάλασσα σε βάθος 22 μ. Το κρασί παλαίωσε μέσα στη θάλασσα σε συνθήκες εργαστηρίου (σταθερή θερμοκρασία, τέλεια έλλειψη οξυγόνου, αλατότητα, πίεση 1.500 κιλών ανά cm2, σκοτάδι), ενσωματώθηκε εντυπωσιακά στο υποθαλάσσιο περιβάλλον και με «μεταφυσικό» τρόπο φέρνει την αύρα της θάλασσας και το ιώδιο στο ποτήρι! Το χρώμα του διατηρήθηκε σαν να μην πέρασε μια μέρα.


Όλες οι ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα σε μία φιάλη κρασιού: 6 ερυθρές γηγενείς και αυτόριζες ποικιλίες (μαυροδάφνη, αγιωργήτικο, ξυνόμαυρο, πετροκόριθο, νεγκόσκα και λημνιώνας) σε πειραματική συνοινοποίηση με 41 λευκές γηγενείς και αυτόριζες ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα: ασύρτικο, αθήρι, βιδιανό, σαββατιανό, μαλαγουζιά, πετρουλάνος, ζακυνθινό, βιλάνα, μαλβάζια, λαγόρθι, βοστιλίδι, ρομπόλα, μοσχάτο κ.α.

Αποραγισμός και κρυοεκχύλιση των ερυθρών σταφυλιών για μερικές ώρες, παραλαβή προρώγου και μείξη του με γλεύκος των λευκών σταφυλιών, αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία, απολάσπωση, φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα, ευωδία ανθέων και άγουρων φρούτων με πρωταγωνιστή τα εσπεριδοειδή, σώμα δυνατό και ισόρροπο, μακρά και ηδονική επίγευση,

Jancisrobinson.com 2022: “47” 2017 aged under sea: 16,5/20