Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του domainefoivos.com και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο domainefoivos.com αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Απόσπασμα από το άρθρο του Σίμου Γεωργόπουλου στο:

newmoney

10 τοπ ακριβά ελληνικά κρασιά που αξίζουν τα χρήματά τους

 ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 - 8:00

 

Η τιμή δεν είναι πάντα το καλύτερο κριτήριο για ένα πραγματικά σπουδαίο κρασί. Χρειάζεται προσοχή. Με το πνεύμα αυτό, επιλέγουμε και εξετάζουμε 10 ελληνικά κρασιά με ποιότητα τόσο υψηλή, όσο και η τιμή τους.

Στον κόσμο του κρασιού, το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο. Γιατί η παραγωγή ενός κρασιού χωρίς όρια θυμίζει την οδήγηση χωρίς όρια: το ότι βυθίζεις το γκάζι στο πάτωμα δεν σημαίνει ότι θα φτάσεις και γρηγορότερα στο τέρμα, ιδιαίτερα όταν ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές. Έτσι, το να προσπαθείς να βάλεις όλη τη δύναμη της γης σε ένα μπουκάλι απαιτεί ικανότητα, πάθος και ρίσκο. Και τα παρακάτω κρασιά αποδεικνύουν ότι οι δημιουργοί τους έφτασαν στα όρια, χαρίζοντας έργα οινικής τέχνης που δικαιολογούν πέρα για πέρα τις υψηλότατες τιμές τους.

 

Φοίβος, Amphora Rhapsody Underwater

Ποιητικό το όνομα, ποίηση και η γεύση αυτής της ξηρής Μαυροδάφνης από την Κεφαλονιά. Ο Φοίβος Ορκόπουλος επιλέγει την αρχαιότροπη οινοποίηση σε πήλινους αμφορείς – στους οποίους το κρασί παραμένει με τα στέμφυλα για δύο μήνες- με τη συνέχεια να είναι εξίσου ιδιαίτερη, αφού 706 φιάλες παλαίωσαν κάτω από γλυκό νερό σε μια τσιμεντένια δεξαμενή, ενώ άλλες 408 βυθίστηκαν στη θάλασσα.

Δεν έχω δοκιμάσει την πολύ ακριβότερη θαλασσινή εκδοχή, όμως η πρώτη προσφέρει -έναντι περίπου 100€- ένα σύνθετο μπουκέτο γλυκών μπαχαρικών, αίματος και μαύρων φρούτων μαζί με όμορφη γλύκα, σφικτές πλην ευγενικές τανίνες και πικάντικη αλμύρα στην επίγευση.

 

Όλο το άρθρο στο link