Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του domainefoivos.com και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο domainefoivos.com αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Βοστιλίδι 2015 undersea

Λευκός ξηρός οίνος, προρώγου. Προστατευόμενη Γεωγραφική ένδειξη Πλαγιές Αίνου Κεφαλληνίας

Ένας μικρός αριθμός φιαλών Βοστιλίδι εσοδείας 2015 παλαίωσαν βυθισμένες μέσα στη θάλασσα σε βάθος 22 μ. Το κρασί παλαίωσε μέσα στη θάλασσα σε συνθήκες εργαστηρίου (σταθερή θερμοκρασία, τέλεια έλλειψη οξυγόνου, αλατότητα, πίεση 1.500 κιλών ανά cm2, σκοτάδι), ενσωματώθηκε εντυπωσιακά στο υποθαλάσσιο περιβάλλον και με «μεταφυσικό» τρόπο φέρνει την αύρα της θάλασσας και το ιώδιο στο ποτήρι! Το χρώμα του διατηρήθηκε σαν να μην πέρασε μια μέρα.


Βοστιλίδι (ή Γουστολίδι ή Αυγουστολίδι)

Ψυχρή εκχύλιση πριν από τη ζύμωση για 8-10 ώρες σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία, παραλαβή αυστηρώς του προρώγου, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού με τις λεπτές οινολάσπες για περίπου ένα μήνα, φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

Χρυσοπράσινο χρώμα. Εντυπωσιακά, σύνθετα αρώματα εσπεριδοειδών: γκρέιπφρουτ, κίτρου και ώριμων τροπικών φρούτων. Ευχάριστη οξύτητα, μακρά και δροσερή επίγευση

Καθώς είναι πλούσιο σε τανίνες ταιριάζει εξαιρετικά και με κρεατικά και με ψάρια. Άριστη συνοδεία για όλα τα παραδοσιακά φαγητά (όπως γεμιστά, μουσακά), την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, κάθε είδους θαλασσινά (με ιδιαίτερη προτίμηση τον αστακό) και όλα τα ψάρια (ιδιαίτερα τα τηγανητά). Σερβίρεται στους 8-10 β. Κελσίου.

Βοστιλίδι (Vostilidi) 2015: “WINE ADVOCATE” April 2016: 90/100
Βοστιλίδι (Vostilidi) 2016: Wine Advocate 2017: 90/100